Note 1 - Regnskapsprinsipper

SpareBank 1 SMN avlegger kvartalsregnskapet i samsvar med børsforskrift, børsregler og International Financial Reporting Standards (IFRS), herunder IAS 34 om delårsrapportering. Fra 1. halvår 2007 avlegges også selskapsregnskapet i henhold til IFRS. Dette innebærer at investeringer i tilknyttede selskaper og datterselskaper føres etter kostmetoden. Resultater fra tilknyttede selskaper og datterselskaper er derfor ikke inkludert i morbankens regnskap.

Konsernet har i denne kvartalsrapporten benyttet de samme regnskapsprinsipper og beregningsmetoder som i siste årsregnskap. Kvartalsregnskapet omfatter ikke all informasjon som kreves i et fullstendig årsregnskap og bør leses i sammenheng med årsregnskapet for 2010.

Fra 1. januar 2011 har konsernet implementert  nye krav  i IAS 34 Delårsregnskap om endringer i virksomheten eller økonomiske forhold som påvirker virkelig verdi av virksomhetens finansielle eiendeler og forpliktelser, samt om overføring mellom nivåer i virkelig verdi hierarkiet som anvendes til virkelig verdi måling av finansielle instrumenter . I tillegg kommer eventuell endring i klassifisering av finansielle eiendeler som følge av endring i formålet med eller anvendelsen av disse eiendelene. Konsernet har også implementert IFRIC 19 om oppfyllelse av finansielle forpliktelser med egenkapitalinstrumenter, og ny IAS 24 om utvidet definisjon av nærstående parter. Ingen av disse standardene har medført vesentlig endring i konsernets rapportering.

Forrige

Regnskap og noter

© SpareBank 1 SMN